Rabu, 28 Oktober 2009

Boys Over Flower Episode 7













Boys Over Flower Episode 6











Boys Over Flower Episode 5













Boys Over Flower Episode 4













Boys Over Flower Episode 3













Selasa, 27 Oktober 2009

Boys Over Flower Episode 2













Jom layan Drama Korea

Aku biler free2 (kdg2 aku free kan juga time aku walopun aku bz) aku ske layan citer korea...baru2 ni aku ada la tgk cite ni...Boys Over Flower...cite ni genre komedi romantik...mmg best ar...ade gak skit2 part yg sedey...

Cite ni mengisahkan Jandi (anak toke dry cleaning) yg telah menyelamatkan sorang mangsa kumpulan F4 semasa nk hantar bj customer dia dan telah diterima masuk ke sekolah terkenal di Korea, Shin Hwa High School..dan bertembung dgn group F4 yg digeruni n dikagumi olh rmi student situ...akibat pertembungan ni la Jandi dan Junpyo (ketua kumpulan F4) bercinta...yg pd asalnya Jandi n Junpyo bermusuh..Jandi ni ada simpan rasa cinta pd kawan Junpyo ni (aku da lupa lak nm dia)...kira nya kawan Junpyo ni soulmate Jandi tp Junpyo adalah bakal suami Jandi...korang layan la citer ni sendiri...kalo aku nk cite lebey2 kang korang boring lak.

Aku sempat upload skit je video dia...kalo korang nk tonton full story leh tgk kat www.MySoju.com ato brows je kat YouTube...type Boys Over Flower Episode1 eng sub..ato korang tunggu la aku upload pelan2 ye..













Aduhai...

Mlm td anak aku tido lmbt lg...dia punya aktif, asik nk main je...MIL aku kata dia kurang tido siang...aduyai, ni mlm pun kurang tido gak ke...herrrrrrrrrr.

Punya la teman dia main, smpi kol 3lbh br aku leh tido...tido sekejap je la...cam biasa 5.30,5.45 aku da kn bgn da...tp aku cam mls je nk bgn...biar laki aku mandi dl br aku bgn...

Dlm keta aku susukan Mia,bile dia lelap ngn aku sekali lelap...my Mr drive le sesorang as usual...

Rutin aku lbh kurang gitu la setiap hari...tido kol 12 kalo nasib baik dpt la tido kol 11...kalo nsb xbaik tido la kol 3pg...bgn kol 5.30 (kdg2 aku bgn kol 6)..siap2 6.15 kuar umh g Kg.Baru anta Mia...pastu my Mr anta aku g UM baru dia gerak g Sh.Alam. Blk kol 5.30, my Mr slalu smpi dlm 5.45...smpi Kg.Baru kol 6.30...kalo aku singgah umh MIL pas maghrib baru blk...smpi Kajang kol 8 ato 8.30 (kalo jem kol 9 smpi)...kalo xsinggah (aku dok dlm keta je xnaik umh MIL) leh la smpi Kajang kol 7.30..

Smpi umh...aku xde terus nk lepek2...terus g dapo tanak bubur Mia utk bekal esok g umh MIL...sambil tu kn la jg Mia dl tggu my Mr siap2 mandi smyg, baru turn aku mandi ke ape...da siap tu kn layan Mia main...aku kalo week days mmg susah la aku nk masak...jarang sgt2...xlarat sey..aku akan kuar duit aku sendiri g bli mkn utk ayah,aku n my Mr...ye la blk da kol bp nk rendam ikan bagai lg...sempat ke masak...sbb tu la kalo mama ulang alik dari kem blk umh mmg aku happy sgt coz aku xyah masak...heeee (teruk tol ank mama yg tua ni ;p)

Nasib baikla my Mr akupun xsuruh aku masak, dia soh settle ank dl...mkn leh bli dia kata..hehe bertuahnya aku dpt my Mr..kalo dtg time dia rajin, dia tolong basuh bj sekali...bab tukar pampers mmg dia selalu buat...tp bab nk pki pampers mmg dia surrender la...kalo dia buat gak mmg nmpk betapa dia struggle la...sbb ank aku ni suke berguling, memusing, merangkak n so on...my Mr kata kalo aku wat xsmpi 2minit da settle..kalo dia, sudahnya Mia pki pampers je xbersluar...hehe

Smlm my Mr kata xlama lg dia kn jg projek kat Bdr Sulaiman (betul ke ni?ke bandar tasik sulaiman aaar?),kat klang. Dia kata pas ni aku kn drive sendiri g kerja..(berbunga betul aku bile dia kata aku leh g keja sendiri..leh la bgn lmbt skit..ngeee). my Mr kata Mia pun da bsr, da leh mkn, da nk pndi jln...dia kata terpulang kat aku nk cari sp utk baby sit dia nnt. dgn syarat jgn smpi dia dpt lebam suda...kalo x,siapla...tang ni tetiba aku ngangaaaaa.... :O

My Mr kata nk amik lg sebiji keta utk aku drive g keja...what?xkan nk bayar smpi 3 keta? No No No....wht about Pesona tu? Kelisa aku tu? Sape nk bwk Pesona? Yg pentingnya....nk byr keta tu,nk cr duit celah mn? my Mr kata dia da calculate, dia kata don weri...heh...aku bangkang! I object...!!baik bg aku pki Pesona tu je...(bang sayang, ayang xkan ape2kan kereta kite tu...duit yg abg kata nk buat bayar kereta ke3 tu better simpan or spend utk kite g cuti2 mesia..)

Tp.....my Mr kata once da anta Mia kat org lain, sabtu ahad kn g umh MIL...waaaaa...(dlm hati kt xmo..xmo..) tp kn waaaaa dlm hati je la...xle object awal2...kn main2 tarik tali dl...heeeee..kite ikut kt dia dl...nnt bile da time baru kasi dia tgk betapa susah kalo tiap2 mggu nk kn g umh MIL...heeee.. yela, sabtu ahad tu la time aku nk mop lantai umh, nk cuci bilik air,kms bilik bagai,dapo...nk cuci baju, cuci perkakas2 Mia...kalo nk wat time week days,jgn harap aku nk wat ar..Xpe,kite wait n see dl...kalo aku leh go on ngn plan dia aku go on la...kalo xle akan aku amukkan je...ngeeee~

Isnin, 26 Oktober 2009

Angan2 Aku...

Aku ni mmg kuat berangan...mcm2 je aku berangan...

Aku berangan nk berbisnes....skang ni mmg aku wat bisnes JM5 tu tp xckp laaa..setakat rm200-1xxx++ ckp utk aku byr keperluan aku n anak2 je...cukup2 lepas nk byr utang...xckp lg nk wat nyimpan...oleh yg demikian aku berangan nk bukak bisnes kain n baju kat blog...

Sbb nye aku nk wat bisnes ni, aku nk belajar handle yg kecik2 dl baru aku nk beralih ke sumthing yg bigger n more challenging...

Modal kecik2 dl...kalo pandai cr supplier senang la kan...ade sesapa yg nk bg cadangan ke?

Sok agak2 aku da boring keja ngn gomen ni, aku nk jd pensyarah la kot...huhu (yola tu...jgn harap la aku nk jd pensyarah,cikgi tadika mungkin bole) sambil tu aku run company aku sendiri...heheh. Dulu2 masa kj kt TWC, aku wat hampir keseluruhan kerja...dari B sampi Z...A tu aku xwat la...sbb bos aku la yg g lobi cari kelija...time tu aku cuma quot,deal ngn supplier,cari kpl wat kerja,order barang, wat claim, cek n byr claim kpl, jg/cek kerja kat site, make sure mesen ada (kdg2 mesen xckp/rosak,knla sewa), liaise ngn kontraktor bila nk jln kerja, cek store barang ckp ke x, layan surat menyurat dll kelija smpi amik/bank in cek pun aku gak buat...ooo ya satu lg kerja aku x wat...sain cek...huahuahua. Mmg bz gile ms ni...aku sgt2 kurus coz mkn xmenentu n sangat hitam...dok bawah matahari n ride g sn sini...(aku time tu ada lesen moto je,lgpun xckp duit nk amik keta...). Gaji aku wat sume ni cume la RM850...berbaloi ke tu?. Bayangkan 2 org je yg run 1 company yg ada hampir 40 projek...


Tp betol la...kalo kerja ngn org tuuuuut..mmg dia kerah kite cukup2.Biler aku xcident aku cuti 2 mggu je...dia ugut kata aku belum kompem kerja lg...dgn tgn patah tula aku bawak moto g kerja...polis pun tahan aku nk saman, katanya memandu dlm keadaan merbahaya..tp dia nk saman pun xsmpi hati tgk aku tgn patah nk g kerja...heheh (aku wat muka kesian). Mak aku bising soh benti...anak dara dia kena buli mak mana xsedey? Dia soh aku cr kerja ngn kerajaan...aku pun apply la kerja ngn gomen/semi...Masa aku bg surat benti kat bos aku, dia terkejut sgt2..hahah...biler ingt muka dia mmg aku gelak la..dia xkasi aku benti, dia kata nk raise gj aku pastu mintak aku stay sbb dia da planned nk cr kerja ngn gomen so nk pki nama aku...(nk kasi share la...nk bg keta la hape la...).tp aku pikir mak aku tu aku benti gak.

Akhirnya dlm byk2 surat panggilan tu, aku accept UM..Tp itu sume pengalaman aku yg jdkan aku berangan2.

Kat UM ni...hahah,berkarat otak aku...byk masa leh dok dpn koputer...tu yg aku leh berbiz tenet ni...heeee.kalo bos aku baca ni kompem KPI aku dpt corot...

Apa Adanya Aku....

Tajuk je lebey...cam jiwang2 je...xde maknanya

Aku wat blog ni sbb mendapat inspirasi dari kawan2 aku,blogger lain...aku leka baca kisah hidup org, tp xpernah pulak nk biar org len enjoy baca kisah aku...(cam la syok sgt life aku ni)...tp setiap org ada pengalaman memasing...akan aku syer ngn korang pandangan n pendapat dari perspektif aku...

sebelum ni aku ada wat blog peribadi cite pasal zaman aku sblm n semasa ngandung...tp da lama sgt tinggal (last2 aku lupa password blog tu)coz bz with work (bz la sgt...),ngn bisnes kecil2lan aku (aku jual JUS DIET MATE 5..kalo korang nk bli kasi tau aaaa...), n aku teramat bz with anak n laki aku...(ni mmg betul ni...xtipu punya..)

dlm blog ni aku akan cuba kupas hidup aku sebaik mungkin...mungkin interpretasi aku xsebaik korang...tp aku akan buat dgn cara aku sendiri...

adios....baca la next thread ye

RIHANNA-RUSSIAN ROULETTE



Lyrics | Rihanna Lyrics | Russian Roulette Lyrics Read more: http://www.metrolyrics.com/russian-roulette-lyrics-rihanna.html#ixzz0bynKZxO6

SUSAN BOYLE - I DREAMED A DREAM



Lyrics | Susan Boyle Lyrics | I Dreamed A Dream Lyrics Read more: http://www.metrolyrics.com/i-dreamed-a-dream-lyrics-susan-boyle.html#ixzz0byt7LOML